Do it yourself met Make Care

04-04-2018

Maak je eigen verzorgingsproducten met Make Care

Een maandje geleden kreeg ik deze prachtige "basic kit dagcrème - box " opgestuurd van het Belgische bedrijf "Make Care." Ik mocht de box uittesten en mijn ervaringen hierover neerschrijven. Ik was helemaal in de wolken omdat alle producten van Make Care puur en 100% biologisch zijn, niet getest op dieren en vrij van synthetische toevoegingen.

De box oogt hip en luxueus. De producten zitten ordelijk gerangschikt in een mooie stevige kartonnen doos. Ik was al meteen heel enthousiast om aan de slag te gaan. Je maakt met Make Care zelf je eigen producten. Het is een echte do it yourself box waar alle ingrediënten die je nodig hebt aanwezig zijn. Je kan dus meteen beginnen. In de basic kit zitten: 

*1 neutrale dagcrème (25 ml)

*1 tube Pink Salt

*1 tube Arrow Root

*2 plantaardige oliën (10 ml)

*2 etherische oliën (2 ml)

*4 doseringspipetten

*1 spatel

*1 etiket om je crème te benoemen

*Een handboek met heel veel informatie over alle producten en over de visie van Make Care.

*Verschillende stappenplannen om je producten op maat te maken.

Voordat je je eigen box besteld selecteer je best eerst je huidtype. Zoals jullie al weten heb ik een vette huid dus mijn box was dan ook samengesteld met producten om mijn vette huid te verzorgen.

Je kan kiezen tussen verschillende huidtypes. Zo bestaan er boxen voor de normale en gemengde huid, de gevoelige en droge huid, de vette huid en de rijpere huid. Voor ieder wat wils dus. 

Je box kan je heel eenvoudig bestellen op de site van Make Care. Op de site vind je ook nog veel meer informatie over alle producten.

Werkwijze voor het maken van crème en scrub.

De allereerste stap is altijd goed je handen wassen voordat je begint met de bereiding van de producten. Zorg ook dat het materiaal dat je gebruikt gesteriliseerd is. (Dit kan je doen door het kommetje waar je de crème in gaat mengen 10 minuten in kokend water te leggen.)

Vervolgens kies je welke dosering je wilt gaan bereiden. Dit kan je aflezen in de tabel.

Daarna doe je de inhoud van je basiscrème in een kommetje en voeg je met de pipet geleidelijk druppeltjes etherische en plantaardige oliën toe aan de crème. Dit doe je al roerend met het spateltje.

Als de crème volledig is vermengd met de oliën breng je de crème terug in het potje met de spatel.

Je benoemt het etiket en zet er ook best de bereidingsdatum op want je crème is na bereiding nog 1 jaar houdbaar.

Tot slot bewaar je de crème best op een koele plek.

De scrub maak je ook gewoon door het stappenplan te volgen. Voor mijn scrub mengde ik 1 koffielepel Pink Salts en 1 koffielepel Arrow Root in een kommetje. Hierbij moest ik 1 koffielepel plantaardige olie naar keuze toevoegen en indien ik een licht parfum wenste mocht er ook nog een druppeltje etherische olie bij. 

Mijn ervaring met de crème en scrub.

Ik gebruik de dagcrème nu al een maand en ik vind hem echt heel goed. Je merkt aan je huid dat er alleen maar pure ingrediënten inzitten. De crème trekt heel snel in, hydrateerd de hele dag en zorgt er toch voor dat mijn huid niet glimt. Ik heb ook het gevoel dat de talgproductie van mijn huid veel beter op peil staat. De crème vormt ook een perfecte basis voor het aanbrengen van mijn make-up.

Wat kan ik zeggen over de scrub? Deze is gewoon GE-WEL-DIG! Door het koude weer en door mijn verkoudheid had ik heel veel last van een schilferige huid rondom mijn neus. Dit kwam door het veelvuldig gebruik van zakdoekjes. Deze loshangende velletjes zijn natuurlijk helemaal geen mooi zicht, maar met de scrub verdwenen al die loshangende velletjes als sneeuw voor de zon. Mijn huid zag er na de scrub stralend uit en voelde baby zacht aan. Ik was zo in de wolken met het resultaat dat ik de scrub ook meteen door mijn moeder heb laten uittesten. Ook zij vond hem super! 

Wat ik nog heel aangenaam vond aan de producten was de geur van de etherische oliën. Ik had meteen een instant spa gevoel. 

Zoals je kan lezen zijn de producten van Make Care echt met zorg geselecteerd. Ik kan ze alleen maar aanraden.

De box is heel leuk om zelf mee aan de slag te gaan of om cadeau te doen. Ik zou enorm blij zijn als mijn ventje hiermee af zou komen op moederdag (hint hint :))

Voor meer info over Make Care kan je altijd terecht op hun website. Hier kan je tevens ook je bestelling plaatsen!

Veel Make Care plezier!